KFDK KAMMADE HEM GULDET!

Segern är vår!Karlskoga FDK kammade under lördagen hem segern i den fotbollsturnering som Kristinehamns domarklubb arrangerade i den nya bollhallen Environiq Arena.
Cupen innehöll fyra lag och var perfekt regisserad av arrangören. Det hela avgjordes i ett rakt gruppspel och sista matchen kom att bli en helt avgörande final mellan Kristinehamn och Karlskoga.
Den sista matchen var länge jämn men i slutet ökade KFDK takten och kunde göra några avgörande mål och matchen slutade 4-1. Därmed gick KFDK obesegrat genom cupen och släppte bara in två mål.
Arrangemanget var mycket lyckat och uppskattat av samtliga lag som efter genomförd turnering åt och umgicks på Mastmagasinet.
Förutom den fina pokalen delades några individuella priser ut och KFDK fanns representerat även där.

Jasmin Omerovic fick ta emot pris som KFDK:s bäste spelare i turneringen vilket var helt välförtjänt. Även Andreas Svahn fick ta emot pris efter att ha gjort två mål i finalen mot Kristinehamn. Två mål i den matchen gjorde även Mattias Lindqvist.

Jasmin OmerovicI den första matchen spelade KFDK mot Grums/Säffle och det blev en tillknäppt historia. Johan Owén spikade igen kassen och även Grum/Säffles målvakt var riktigt duktig. KFDK hade svårt att få hål på honom men till slut kom ett förlösande 1-0-mål vilket också blev matchens enda.

Betydligt bättre gick det mot Karlstad som besegrades med 6-1. Extra skönt att sätta Pär Lindström och Oscar Deinoff på plats, givetvis...

Inför den avslutande matchen mot Kristinehamn var förutsättningarna solklara. Bara vinst räckte till totalseger i cupen, detta eftersom KFDK och Kristinehamn hade samma målskillnad men genom att Kristinehamn hade gjort ett mål mer framåt.

Det var länge jämnt men till slut lyckades Andreas Svahn ge KFDK ledningen med 1-0. Strax efteråt ökade man på till 2-0 genom Mattias Lindqvist. Därefter släpptes Kristinehamn in i matchen och gjorde 2-1. Men där var det stopp för hemmallaget. Svahn och Lindqvist gjorde varsitt mål ytterligare och därmed kunde matchen vinnas med 4-1.

Så här gick det i alla matcher:
Kristinehamn - Karlstad 5-2
Grums/Säffle - Karlskoga 0-1
Kristinehamn - Grums/Säffle 3-0
Karlstad - Karlskoga 1-6
Grums/Säffle - Karlstad 4-1
Karlskoga - Kristinehamn 4-1

Tabell

Karlskoga 311- 
Kristinehamn9- 
Grums/Säffle4- 
Karlstad 04- 15 

Active Image
Här är segrarlaget! Övre raden från vänster: Jasmin Omerovic, Tobias Thunberg, Bengt
Persson, Jacob Persson, Björn Karlsson, Mattias Lindqvist, Tomas Lantto och Eje Karlsson
(coach). Nedre raden: Andreas Svahn, Andreas Persson, Henrik Söderqvist, Lasse
Alexandersson (lagledare), Enijad Julardzija. Liggande: Johan Owén.

Här kommer några bilder från dagen:

Active Image

Active Image

Active Image